Vijesti

Skupština ZKL-a BSI Zagreb 2. travnja 2011.

Skupština ZKL-a BSI Zagreb 2. travnja 2011.

Skupština ZKL-a BSI Zagreb 2. travnja 2011.

2. travnja 2011. godine članovi Zajednice karmelskih laika Božanskog Srca Isusova iz Zagreba, Hrvatskog Leskovca i Slavonskog Broda okupili su se na redovitoj skupštini kako bi izabrali novo vodstvo ZKL BSI u Zagrebu. Izboru je prethodila sv. Misa koju je predvodio pater Mato Miloš, duhovnik ZKL BSI. U prigodnoj propovijedi pater je naglasio kako su kršćani 21. stoljeća na osobit način pozvani upoznati mističnu Kristovu ljubav, a tumačeći evanđeosku prispodobu o farizeju i cariniku, istaknuo je potrebu za istinskom poniznošću pred Bogom.

Na Skupštini su zatim predstavljeni kandidati za vodstvo ZKL BSI. Za voditeljicu je izabrana Tatjana Horvat (rođena 1967.g. u Zagrebu, završila Filozofski fakultet, po zanimanju knjižničarka, članica ZKL-a od 2006.g.). Od sestara karmelićanki BSI u vodstvu su i dalje ostale sestre Maja Pavla Bašić i Lidija Vuksanović, a od strane provincijalne poglavarice sestre Anastazije, izabrana je sestra Mirjana Banić. Zajednici su pristupili novi članovi te tako postali dio velike karmelske obitelji. Članstvo je zahvalilo Davoru Kaliniću koji je predanim radom i uz Božji blagoslov šest godina vodio Zajednicu u Zagrebu. Za to vrijeme osnovane su dvije nove zajednice, najprije u Hrvatskom Leskovcu, a od ove godine i u Slavonskom Brodu. Po završetku skupštine druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak. Svečanom i ugodnom raspoloženju cijelog skupa osobito je pridonio zbor iz Hrvatskog Leskovca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two + 6 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *