Vijesti

Prva obljetnica ZKL-a BSI u Slavonskom Brodu

Prva obljetnica ZKL-a BSI u Slavonskom Brodu

Prva obljetnica ZKL-a BSI u Slavonskom Brodu

Svoju prvu obljetnicu djelovanja proslavili su u subotu 21. siječnja članovi Karmelske zajednice laika (KZL) Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu. Susret je u samostanskoj kući sestara karmelićanski u župi Duha Svetoga u Malom Parizu započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio o. Ante Šiško, podvinjski župnik. Karmelskom himnom započeli su drugi dio programa u kojem je primljeno dvadeset novih članova u KZL-a. Pozdravnu riječ uputili su provincijalna poglavarica Karmelskog reda Božanskog Srca Isusova Anastazija Veić, domaći župnik mons. Stjepan Belobrajdić i s. Kristina Pišković. O karizmi i dosadašnjem radu KZL-a govorili su s. Stanislava Vidačković, duhovna pratiteljica zajednice i voditeljica Antonija Martić. S. Stanislava je naglasila da je posebno raduje kada vidi kako članovi KZL-a nastoje razvijati i njegovati prijateljstvo i zajedništvo s Bogom po molitvi iz kojega proizlazi njihova djelotvorna ljubav u bezbroj nijansa.

„Boga u svima gledati, Boga u svima ljubiti, Bogu u svima služiti’, geslo je sv. Marije Terezije od sv. Josipa, utemeljiteljice naše družbe, koja je kao nova mladica na karmelskom deblu, nastala krajem 19 stoljeća. Ona je posebnu brigu imala za siromahe, bolesne, starije i napuštene, odnosno brinula je za spas svakoga čovjeka, svima je željela otkrivati Božju ljubav kako bi ga prihvatili i zavoljeli. Najveća joj je uvijek želja bila privoditi duše Božanskom Srcu, a sve to revno nastoji činiti i naša ZKL-a. Raduje me njihova spremnost kako u pomaganju potrebitima u župi tako i jedni drugima, te su doista produžena karmelska ruka u svijetu“, naglasila je s Stanislava. Kratkim video zapisom prikazan je dosadašnji rad zajednice, koja sa dvadeset novih, sada broji 63 člana. Unutar zajednice djeluje karitativna i dramska skupina, koja je u početku uprisutnjivala evanđelje glumom samo u svojoj župi, a potom na poziv i pod misnim slavljima u susjednim župama.

B. Lukačević

Preuzeto s: www.djos.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 × 5 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *