Vijesti

SB: Korizmena duhovna obnova

SB: Korizmena duhovna obnova

SB: Korizmena duhovna obnova

Članovi slavonskobrodske Zajednice karmelskih laika Božanskog srca Isusova sudjelovali su u subotu, 17. ožujka na korizmenoj duhovnoj obnovi. Obnovu je u prostorijama samostana sestara karmelićanki u župi Duha Svetoga predvodio vlč. Marin Knežević voditelj pokreta Božanskog milosrđa na Ovčari u Levanjskoj Varoši.

Predvoditelj je u prvom dijelu programa razmatrao život i djelo sv. Josipa. Istaknuo je kako o sv. Josipu u Bibliji nije zapisano ništa, a bio je zaštitnik Marijin i Isusov. „Sv. Josip bio je kontemplativac koji se znao skriti, služio je u poniznoj šutnji koja je bila motrilačka, što znači aktivna, neprestana i u tome nam je primjer kako služiti Bogu. On nam pokazuje da je sve ono što mi jesmo, pred Bogom; te da su najvažniji trenuci našeg života biti u Božjoj nazočnosti“, poručio je vlč. Knežević, koji je nakon razmatranja predvodio klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Vlč. Knežević na kraju je pojasnio i smisao pokreta Božanskog milosrđa koji je osnovao 2007. radi promicanja i širenja Božanskog milosrđa, a po Isusovoj želji, objavljenoj sv. Faustini Kowalskoj. Član pokreta može biti svaki vjernik koji ima potrebu i želju utjecati se Božanskom milosrđu, a obveza je da svaki dan moli krunicu, u svome domu štuje sliku Milosrdnoga Isusa, te čini djela milosrđa. Danas Pokret broji više od tisuću članova.

B. Lukačević

Preuzeto s: www.djos.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

6 − 3 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *