Vijesti

SB: Druga godišnjica

SB: Druga godišnjica

SB: Druga godišnjica

Svoju drugu obljetnicu djelovanja proslavili su u petak 18. siječnja članovi  Zajednice karmelskih laika (KZL) Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu. Susret je u samostanskoj kući sestara karmelićanski u župi Duha Svetoga u Malom Parizu započeo euharistijskim slavljem koje je uz slavonskobrodskog dekana Ivana Lenića i domaćeg župnog vikara Ivana Živića predvodio vlč. Marin Knežević, duhovnik pokreta Božanskog milosrđa.

Tijekom drugog dijela programa, koji su vodili Tomislav Ćosić i Daria Kraft, u zajednicu je primljeno novih 15 članova, tako da sada ZKL-a broji 78 članova. Pozdravnu riječ uputila je s. Nevenka Vidaković, poglavarica samostana te Antonija Martić, voditeljica ZKL-a. Izvješće o radu zajednice u protekloj godini prikazano je kroz prezentaciju slikom i riječju.

Prigodnu riječ i čestitke novim članovima uputila je s. Stanislava Vidačković. Dekan Lenić prigodnim je riječima ohrabrio tu mladu zajednicu i potaknuo da njeguju i izgrađuju svoje zajedništvo te budu na korist cijeloj župnoj zajednici. Članovi te mlade zajednice u župi, a i gradu, prepoznatljivi su po svom karitativnom djelovanju – brizi za starije i nemoćne te dramskoj skupini koja na suvremen način kroz razne igrokaze uprisutnjuje evanđelje, a sve to proizlazi iz njihovog molitvenog zajedništva – karmelske duhovnosti.

Susret su glazbeno animirali bračni par Ramona i Mario Petanović te s. Antonina, a druženje je nastavljeno uz zajednički agape.

B. Lukačević

Preuzeto s: www.djos.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five × 2 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *