Duhovni kutak

Duhovna zimnica

Duhovna zimnica

Duhovna zimnica

Gledam crvene jabuke kako blistaju, okupane kišnim kapima i mame svojim mirisom. Prekrasno ih je vidjeti na granama koje se savijaju do zemlje pod težinom sočnih plodova. A onda pogled skrene na one koje su pale na zemlju…neke su zaprljane , neke su počele trunuti, neke imaju ozljede od pada i ako nečija ruka posegne i vidi takvu jabuku brzo je odbaci. Srećom ima i ruku koje te jabuke brižljivo skupljaju, čiste , a onda gle cijelu zimu uživamo u džemovima, kompotima, sokovima i nikome ne smeta što su to delicije od onih ružnih, prljavih, odbačenih plodova. I svaki put kada pečemo palačinke za djecu ili drage ljude i stavimo na stol teglicu slatkog džema sjetim se onih lijepih mirisnih plodova okupanih suncem i kišnim kapima.

Zar i naša duša nije poput tih jabuka? Dok se kupamo u Božjoj blizini, On nas kupa i čisti pa naša čista duša privlači poglede. Kada padnemo skupljamo na sebe svašta: blato i crve i trulež…a onda opet dolazi On. Čisti nas od truleži, liječi nam rane pa opet mirišemo i postajemo predragocjen dar jedni drugima.

Recepte za zimnicu svi rado dijelimo bez obzira na sve. Možda bi ove godine mogli dijeliti i recepte za „duhovnu zimnicu“  da nas i drage ljude kojima ćemo darovati po koju teglicu sjete kakvi se trebamo truditi biti. Tako se rodila ideja da na teglicu zalijepimo dvije naljepnice. Jednu koja će nas podsjetiti od kojih smo plodova napravili sadržaj teglice da nahranimo naše tijelo, a drugu sa duhovnim citatom da nahranimo našu dušu kako bi nam dugi i tmurni zimski dani bili vedriji i ljepši.

Izvor: ZKL-BSI Hrvatski Leskovac Uspon (38-42) 2013.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × 4 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *