Duhovni kutak

Uspon (43) Hrv. Leskovac: Dan života

Uspon (43) Hrv. Leskovac: Dan života

Uspon (43) Hrv. Leskovac: Dan života

Za mjesec veljaču u kojemu obilježavamo Dan života (prve nedjelje) i Svjetski dan braka (druge nedjelje) donosimo prigodna Obiteljska blaženstva koja, između ostalog, lijepo uključuju i pitanje poštovanja života i dostojanstvo braka.

1. Blago obitelji u kojoj se članovi okupljaju na zajedničku molitvu da bi se Bog nastanio među njima: “Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime, ja sam među njima” (Usp. Mt 18,20).
2. Blago obitelji koja svetkuje Dan Gospodnji, u kojoj svi članovi idu na svetu misu, često se ispovijedaju i pričešćuju; oni će biti pozvani na gozbu vječnoga života.
3. Blago obitelji u kojoj se supružnici vole, poštuju život i rađaju djecu; oni grade kuću na čvrstoj stijeni i ostaju postojani u nevoljama.
4. Blago obitelji u kojoj nema psovke, svađe, ružnih riječi, loših filmova i časopisa koji narušavaju dostojanstvo braka i obitelji; njoj je zajamčena budućnost.

5. Blago obitelji u kojoj nema rasipništva i oholosti života, u kojoj se djeca i mladi uče raditi, moliti, razgovarati i voljeti vlastiti dom. Oni su oaza zdravog okruženja.

6. Blago obitelji u kojoj se uče: poštenje, radne navike i vedro raspoloženje; ona će uvijek, zagovarana zaštitnicima svete nazaretske obitelji, pronaći rješenja svojim problemima.

Pripremio: Petar Krešimir Hodžić

Izvor: ZKL-BSI Hrvatski Leskovac Uspon (43) siječanj 2013.

 Uspon_clanak_dan_zivota

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two + ten =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *