Vijesti

Treća obljetnica ZKL BSI Slavonski Brod

Treća obljetnica ZKL BSI Slavonski Brod

Treća obljetnica ZKL BSI Slavonski Brod

SLAVONSKI BROD – Svoju treću obljetnicu djelovanja proslavili su u subotu 21. siječnja 2014. članovi Zajednice karmelskih laika (ZKL-a) Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu. Susret je u samostanskoj kući sestara karmelićanski u župi Duha Svetoga u Malom Parizu započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio o. Zlatko Žuvela, svećenik iz Sombora. Karmelskom himnom započeo je drugi dio programa u kojem je primljeno devet novih članova. Pozdravnu riječ uputili su s. Stanislava Vidačković, duhovna pratiteljica Zajednice, domaći župni vikar Ivan Živić, dok je s. Ivana Ćurković pročitala pismo provincijalne poglavarice Karmelskog reda Božanskog Srca Isusova s. Kristine Pišković.

O karizmi i dosadašnjem radu ZKL-a govorili su voditeljica Antonija Martić i s. Stanislava. „Boga u svima gledati, Boga u svima ljubiti, Bogu u svima služiti“, geslo je sv. Marije Terezije od sv. Josipa, utemeljiteljice Družbe. Ona je posebnu brigu imala za siromahe, bolesne, starije i napuštene, odnosno brinula je za spas svakoga čovjeka, svima je željela otkrivati Božju ljubav kako bi ga prihvatili i zavoljeli. Najveća joj je uvijek želja bila privoditi duše Božanskom Srcu. Iz prezentacije mlade brodske zajednice ZKL-a bilo je očito da to revno nastoji činiti i to ne samo svojim župljanima nego i drugim potrebitima u gradu te su doista produžena karmelska ruka u svijetu.
Svih 86 članova birali su te večeri i novo vodstvo te ponovno za voditeljicu zajednice izabrali Antoniju Martić. Unutar zajednice djeluje karitativna i dramska skupina, koja uprisutnjuje Evanđelje glumom, a dosada su ih nekoliko izveli u svojoj i drugim župama.

Fotoalbum pogledajte na facebook-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × 4 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *