Vijesti

Održana 4. Skupština Zajednice karmelskih laika BSI u Zagrebu

Održana 4. Skupština Zajednice karmelskih laika BSI u Zagrebu

Održana 4. Skupština Zajednice karmelskih laika BSI u Zagrebu

Zajednica karmelskih laika iz Zagreba djeluje pri samostanu sestara Karmelićanki BSI (Vrhovec 29) od 2002. godine, a službeno je osnovana 2. travnja 2005. godine. To je ujedno bio i dan prelaska u nebo ljubljenog i blaženog pape Ivana Pavla II. Upravo je on i dao poticaj redovničkim zajednicama da otvore vrata svojih samostana i karizmi vjernicima laicima kao pridruženim članovima (Vita consecrata, br. 56.).

Ove godine obilježili smo Dan osnutka, 5. travnja 2014. u zajedništvu sa našim sestrama Karmelićankama BSI, slavljem Svete mise koju je predslavio duhovnik zajednice o. Mato Miloš, OCD. Zatim je održana 4. Skupštinu koja se inače održava svake treće godine, a tom prigodom se primaju novi članovi i bira vodstvo zajednice.

Našu karmelsku zajednicu i Karmel BSI obogatila su dva nova pridružena člana laika: Milan Kukulić i Katarina Marković. Čestitamo im na obećanju koje su izrekli Bogu kao odgovor na Njegov poziv i dar!

Izabrano je i novo vodstvo za sljedeće trogodište. Za voditeljicu zajednice ponovo je izabrana Tatjana Horvat, a članovi vodstva su: Ivana Žebec-Šilj, Milan Kukulić te s. Maja Pavla Bašić koja je imenovana od redovničke zajednice.

Hvala našim karmelskim prijateljima iz zajednica u Hrvatskom Leskovcu i Slavonskom Brodu koji su nam došli dati podršku, kao i onima iz Splita i Strmca koji su poslali čestitku.

Najveća hvala Bogu, kako kaže naša Utemeljiteljica, čija „ljubav nas je stvorila, ljubav nas je pozvala i stoga Bog računa na našu ljubav“ (bl. Marija Terezija od sv. Josipa).

Fotogalerija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

thirteen + 6 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *