Vijesti

Hrv. Leskovac: Završena pastoralna godina

Hrv. Leskovac: Završena pastoralna godina

Hrv. Leskovac: Završena pastoralna godina

Dragi članovi ZKL-a!

U kreativnom radu i duhovnom zajedništvu odradili smo još jednu godinu u kojoj smo se savjesno držali zacrtanog plana naših mjesečnih susreta, hodočašća i duhovnih obnova. Radosno možemo zaključiti da naš rad postaje sve plodniji, posebice zahvaljujući svima vama koji sudjelujete na različite načine, a osobito u liturgijskom i molitvenom zajedništvu.

Sada je vrijeme godišnjih odmora, pa naš apostolat poprima novu dimenziju, jer svatko se pita kako se uspješno odmoriti i stići do potrebne tišine. Zgodno je to vrijeme za dublje promišljanje o vlastitoj duši i povezanosti s Bogom. Baš u vrijeme odmora treba do izražaja doći naša istinska osobnost, a pronaći svoje „ja“ možemo samo kroz molitvu.

Nama koji koračamo karmelskim putem, molitva, tišina i kontemplacija nisu strani jer upravo to je naša specifičnost: tko s Bogom želi razgovarati mora se naučiti stati i doslovce zašutjeti. Tada ćemo u pozitivnijem svjetlu gledati svoju okolinu i osigurati da Bog dođe do naših srca.

Kroz dane odmora važno je ostati i u liturgijskom zajedništvu s Crkvom, jer pred nama se niže toliko lijepih blagdana, osobito onih marijanskih. Neka nama na srcu bude posebno blagdan naše Gospe karmelske pod čije skute i zaštitu stavljamo sve naše djelo i sve naše članove.

Također, uz poniranje u duhovno bogatstvo naše Bl. Marije Terezije od Sv. Josipa, dostojno se uključimo svakovrsnim angažmanom u Karmelijadu (susret mladih) koja će se u kolovozu održati na Leskovačkom brijegu. Neka to slavlje zaokruži naš odmor i osnaži naš apostolat, da i u budućim danima vjerno slijedimo geslo naše Blaženice: „Boga u svima gledati, Bogu u svima služiti, Boga u svima ljubiti!“

 Vaše vodstvo.

***

 ZKL-BSI Hrvatski Leskovac Uspon (47) svibanj 2014.

 ZKL-BSI Hrvatski Leskovac Uspon (48) lipanj 2014.

Kategorija Vijesti
Tagovi , ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × 4 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *