Vijesti

Uspon (49) Hrv. Leskovac: Karmelijada

Uspon (49) Hrv. Leskovac: Karmelijada

Uspon (49) Hrv. Leskovac: Karmelijada

Poruka ZKL-a (Hrv. Leskovac) mladima na Karmelijadi

 Dragi mladi,

radujte se svojoj mladosti, u istinskoj radosti koju vam je podario Gospodin. Ne dopustite da vas ništa odvuče od ljubavi Njegove! Iskoristite svoje vrijeme mjereći sebe i sve svoje u zrcalu vječnosti, svakodnevno ispitujući vlastitu savjest pred Kristom Gospodinom. Neka vaše godine „ne proteku u mračnu lijuć se rijeku“ (I. Poljak). Ustrajte u ljubavi prema Kristu i bližnjemu i nikad se nećete pokajati. Važni su i prevažni ovo dani vaše mladosti – iskoristite ih u radosti i ljubavi. I zato:

– Vjerujte Bogu i Crkvi. Poštujte Svetog Oca papu, naše biskupe i svećenike.

– Ne bojte se! Hrabro izaberite životno zvanje bilo kao očevi i majke ili Bogu posvećene osobe. Bog vas nikad neće ostaviti. Sv. Ivan Pavao II. poručio je mladima 1998. godine u Solinu: «Odlučnu ulogu ima izbor pravih, a ne prividnih vrijednosti; izbor prave istine, a ne poluistinâ ili možda lažnih istina. Ne vjerujte onima koji vam obećavaju lagana rješanja. Bez žrtve se ne može sagraditi ništa veliko.»

– Čuvajte predbračnu čistoću, svoje i tuđe dostojanstvo. To je temelj braka i obitelji. Isus je taj koga trebate tražiti  kada sanjate o sreći. On je taj koji će nadomjestiti ono što nedostaje u našim ljudskim izborima. On potiče sve duše da odbace maske laži, a život bez laži je preduvjet ljubavi.

– Budućnost pripada hrabrima. Ne bojte se odgovornosti za život. Ne možete preokrenuti svemir, ali zato možete očistiti svoj um, izabrati svakog novog jutra život umjesto besmisla i lijenosti. Papa Benedikt poučava mlade ovako: «Da biste otkrili životni plan koji vas može potpuno usrećiti, slušajte Boga, koji ima plan ljubavi sa svakim od vas. S pouzdanjem ga pitajte: “Gospodine, koji je tvoj plan Stvoritelja i Oca s mojim životom? Što je tvoja volja? Ja je želim ispuniti.” Budite sigurni da će vam odgovoriti. Ne bojte se njegovog odgovora. “Bog je veći od našega srca i znade sve” (1 Iv 3,20).

– Nije sve crno kako se čini i nije život samo patnja, nije virtualna crna kronika. Ne srljajte nekritički u lažnu virtualu. Ne konzumirajte sve što vam se nudi niti tražite ono što vam ne treba. Pronađite trenutke mira i tišine. Konektirajte se češće na Gospodina preko svete euharistije i drugih sakramenta. Odlučite to već danas! Ne popuštajte lažljivim varkama i prolaznim trendovima koje nerijetko ostavljaju tragičnu duhovnu prazninu! Papa Franjo piše u poruci mladima: «Imajte hrabrosti plivati protiv struje! Imajte hrabrosti za pravu sreću! Recite ne kulturi prolaznog, površnosti i odbacivanja, koja smatra da niste sposobni preuzeti na sebe odgovornost i suočiti se s velikim životnim izazovima».

– Pođite od alfe da bi stigli do omege. Bez predanosti Bogu već na prvom koraku postat će upitan i krajnji cilj. Klanjajte se Kristu, jer On je Stijena na kojoj trebate sagraditi svoju budućnost te pravedniji i solidarniji svijet. Zavolite karmelsku duhovnost kao jedan od izvrsnijih putova duhovnosti u Crkvi.

Krenite s ovog susreta s Gospodinom, svjesni gesla «Iziđi u radosti evanđelja!». Neka vas prati i zagovor naše Bl. Marije Terezije od sv. Josipa i odjek njezinih riječi: «Usrećiti i razveseliti druge, bilo je sve za čime sam težila.»

Bl. Marijo Terezijo od Sv. Josipa, prati i čuvaj  našu mladež, da u čistoći srca služe Gospodinu i svoje dane ispune vjerom i radošću!

Tako neka bude!

  Izvor: ZKL-BSI Hrvatski Leskovac Uspon (49) rujan 2014.

Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 × 1 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *