Vijesti

Molitva-prijateljevanje s Bogom

Molitva-prijateljevanje s Bogom

Na našem mjesečnom susretu simpatizera karmelske duhovnosti u Puntu posjetila nas je s.Maja Pavla te po prvi puta progovorila u našoj ŠKOLI MOLITVE sv.Terezije Avilske. Simpatizeri karmelske duhovnosti nadaju se da će našu s.Maju Pavlu na otoku viđati češće, a za one koji nisu mogli prisustvovati ovom predavanju donosimo samo mali isječak iz njega.

Prema Terezijinom iskustvu Boga, koje otkrivamo u njezinim spisima, možemo reći da je molitva priča o prijateljstvu između Boga i Terezije odnosno Boga i čovjeka. Kada bismo sv. Tereziji postavili pitanje koje je Isus postavio svojim učenicima: „Što vi kažete, tko sam ja?“ (usp. Mk 8,29), ona bi vjerojatno odgovorila:

Ti si Prijatelj od kojega dolazi svako dobro!“ (usp. Ž. 22,7) To potvrđuju tolike njezine misli o prijateljstvu s Kristom, kao na primjer: „Kako dobar prijatelj postajete, Gospodaru moj!…Jasno           sam to vidjela po sebi, a ne vidim, Stvoritelju moj, zašto se cijeli svijet ne trudi da dođe k Vama         putem ovoga posebnog prijateljstva (Ž. 8,6)…U prisutnosti tako dobrog prijatelja, uz tako   dobrog zapovjednika koji je stao na čelo u trpljenju, sve se može podnijeti. Pomoć je i daje      hrabrost; nikad ne zakazuje; istinski je prijatelj…Što još hoćemo uz tako dobra prijatelja pored          sebe, koji nas neće ostaviti u tegobama i nevoljama, kao što čine oni od ovoga svijeta? Blago             onomu tko ga uistinu bude ljubio i uvijek imao pored sebe (Ž. 22,7)… On ne pamti našu            nezahvalnost kada se mi, upoznavši se, hoćemo vratiti njegovu prijateljstvu (Ž. 19,15)…Mislite li        da malo znači takav prijatelj u blizini? (P. 26,1)…Blagoslovljeni budite na vijeke, Gospodine moj,          jer ste tako dobar prijatelj.“(P. 27,4).

 

Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

20 − five =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *