Vijesti

Uspon (55) Hrv. Leskovac: SRETAN USKRS !

Uspon (55) Hrv. Leskovac: SRETAN USKRS !

Uspon (55) Hrv. Leskovac: SRETAN USKRS !

Braćo i sestre, dragi ZKL-ovci!

Uskrs je temeljni ton naše vjere i našega života prema komu se sve drugo ugađa i ravna. Uskrs je otvaranje očiju za drugu, proslavljenu dimenziju Isusove osobe.

Dvojica učenika, Petar i Ivan, u rano jutro, pohitali su na grob i pronašli ga prazna. Zaključak je samo jedan: Vidješe i povjerovaše. Iskusili su da je živ i osvjedočili se da je ovdje na djelu Bog koji uskrisuje mrtve. To je bit Uskrsa.

Mi kršćani ne znamo što nas u smrti i nakon smrti očekuje, ali nakon Uskrsa znamo Tko nas očekuje, Tko na nas čeka onkraj granice smrti. Znamo, također Tko je jači i od strašne Smrti.

I moderni svijet treba i traži poruka Uskrsa, jer samo ljubav uskrsloga ljudski život ispunja spasonosnim dahom i mirisom.

Sloboda koju uživaju kršćani postaje žudnjom svih – pa i svih onih koji nikada nisu čuli za Uskrs. Stoga ponosno slavimo ove milosne dane u molitvi i pjesmi.

Krist je uskrsnuo. Radujmo se!

Sretan Uskrs! Aleluja!

  Izvor: ZKL-BSI Hrvatski Leskovac Uspon (55) travanj 2015.

Kategorija Vijesti
Tagovi , , ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

sixteen + 10 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *