Vijesti

Proslavljena 10-ta godišnjica osnutka prvog ZKL-BSI u Zagrebu

Proslavljena 10-ta godišnjica osnutka prvog ZKL-BSI u Zagrebu

Proslavljena 10-ta godišnjica osnutka prvog ZKL-BSI u Zagrebu

Članovi Zajednice karmelskih laika Božanskog Srca Isusova iz Zagreba sastali su se 25.4.2015. u samostanu sestara Karmelićanki BSI na Vrhovcu kako bi proslavili desetu godšnjicu osnutka. Tom je prigodom svetu Misu u 17 sati predslavio prvi duhovnik zajednice, o. Jure Zečević, OCD. Na sv. Misi članovi su prinijeli darove: kruh, kalež, vino, vodu i Ljetopis ZKL BSI koji je pripremljen za ovu prigodu. Svečanijem ugođaju sv. Mise animiranjem liturgije pridonijela je voditeljica ZKL BSI iz Hrvatskog Leskovca Renata Krajina. Uslijedilo je druženje u dvorani Duhovnog centra bl. Marije Terezije od sv. Josipa gdje su se članovima iz Zagreba pridružili o. Jure, te karmelski laici iz Hrvatskog Leskovca, Slavonskog Broda i Strmca predvođeni svojim voditeljicama Renatom, Antonijom i Ankicom.  Svojim prisustvom obradovale su nas s. Lidija, koja je bila u vodstvu ZKL –a Zagreb) i s. Monika te nekoliko sestara Karmelićanki BSI s Vrhovca.

Program su recitalom o karmelskoj duhovnosti započeli Mladi Karmela BSI. Uslijedila je karmelska himna a zatim je okupljene pozdravila Tatjana Horvat, voditeljica ZKL BSI Zagreb. U svome govoru osvrnula se na rad ZKL-a u proteklih deset godina. Istaknula je vrijednost karmelske duhovnosti za svakog pojedinog člana zajednice. Osobitu vrijednost svog „malog jubileja“ članovi su vidjeli u tome što je obilježen u godini „Velikog jubileja“, 500-te obljetnice rođenja sv. Terezije Avilske. Opredjeljujući se za geslo sv. Terezije „Samo Bog dostaje“ i bl. Marije Terezije od sv. Josipa „Boga u svima gledati, Boga u svima služiti i Boga u svima ljubiti“, članovi su odlučili i dalje slijediti karizme ovih dviju karmelskih svetica, kao i ostalih karmelskih svetaca i blaženika.

S. Maja Pavla također se obratila prisutnima i predstavila Ljetopis ZKL BSI Zagreb koji su za ovu prigodu zajedno s njom pripremile voditeljica Tatjana Horvat i Sanja Bašić. U njemu su se članovi mogli prisjetiti kako je nastala prva Zajednica karmelskih laika BSI, te pratiti osnutak novih zajednica u Hrvatskom Leskovcu, Slavonskom Brodu, Strmcu i Splitu. U prezentaciji odmah nakon toga vidjeli smo presjek događanja proteklih godina počevši od prvih susreta i predavanja 2002.  godine pa sve do danas, te smo  izrazili svoju zahvalnost Gospodinu zbog udijeljenih milosti. Susretu je bio nazočan i prvi voditelj ZKL BSI Zagreb Davor Kalinić, koji je svih ovih godina kao član izgrađivao i podržavao rad zajednice Zagrebu, kao i nastanke novih zajednica karmelskih laika. Nakon primljenih čestitki od strane voditelja ostalih zajednica karmelskih laika, te  nakon blagoslova koji nam je udijelio o. Jure,  nastavljeno je ugodno druženje uz domjenak i slavljeničku tortu.

Tatjana Horvat, voditeljica ZKL-BSI Zagreb

Fotogalerija

 

Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 × two =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *