Multimedija

Karitativna akcija karmelskih laika iz Hrvatskog Leskovca

Karitativna akcija karmelskih laika iz Hrvatskog Leskovca

Karmelski laici iz Hrvatskog Leskovca odlučili su pojačati i proširiti karitativno djelovanje u Godini milosrđa. Iako redovno imaju prikupljanje hrane i higijenskih potrepština u prvu nedjelju te su dosada već imali akcije prikupljanja za potrebite u Župi i šire željeli su još više pomoći svojim bližnjima.

Tako je tijekom „apostolskog“ putovanja dijela vodstva u Punat, nastala ideja da se Došašće obogati karitativnom akcijom u koju će se moći uključiti svi župljani koji na sv. Misu dolaze u Kapelu sv. Josipa kod sestara Karmelićanki BSI u Hrvatskom Leskovcu. Već prije dogovoreno je osnivanje karitativnog fonda jer smo primjetili da ljudi ipak radije daju novac nego potrebnu hranu i sl. Također je bilo dogovoreno da će u ovom Došašću prioritet biti pomoć obitelji iz Demerja koja nema ni hidrofor ni priključak vode. Tijekom puta osmišljeni su detalji: ponudit ćemo kuhano vino i čaj od pečenog voća i skupljati milodar. Na čaše ćemo staviti držače na kojima će biti istaknut naš logo, izreke bl. Marije Terezije od sv. Josipa te kontakti ZKL-a u Hrvatskom Leskovcu. Rečeno, učinjeno!

Prvi utorak u prosincu Lectio Divina pretvoren je u radionicu na kojoj je dvadesetak laika izradilo držače te na njih naljepilo logo, izreke i kontakte. Prikupljene su i staklenke s domaćom zimnicom koja je također donirana od strane članova zajednice za one koji se javljaju sestrama za pomoć. I na staklenke naljepljene su izreke naše Blaženice. Bilo je to druženje u veselom zajedništvu. Svatko je pronašao zadatak u kojem je uživao i na kraju smo zadovoljno promatrali djelo svojih ruku i nestrpljivo uščekivali našu karitativnu nedjelju, 2. Nedjelju Došašća.

Akcija je naišla na odaziv mnogih vjernika i uspješno nas još jednom okupila u zajedništvu i druženju. Skupljeno je blizu 2000 kn i vjerujemo da smo puno bliže cilju da, zajedno s OŠ Brezovica koja se također angažirala u pomoći istoj obitelji, ostvarimo to da toliko željena voda stigne u njihov dom. Bit će to veliko olakšanje majci brojne obitelji, ali i svima u obitelji. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji nadahnuti izrekom naše drage Blaženice „Boga u svima gledati, Bogu u svima služiti, Boga u svima ljubiti!“

Pripremila: Suzana Plavec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × 2 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *