Vijesti

Strmec: Izborna skupština i duhovna obnova

Strmec: Izborna skupština i duhovna obnova

Proslavili smo našu treću godišnjicu osnutka 23. travnja 2016. godine. Bila je to naša izborna skupština. Uz mali pregled susreta kroz prezentaciju prisjetili smo se milosti i darova kojima nas je naš Bog obdarivao. U izboru novoga vodstva sudjelovali su prisutni članovi i izabrali našu ministricu, kako je rado zovemo, gospođu Ankicu Jelenc ponovno za voditeljicu kao i „stare nove“ članove vodstva Vericu Hrvoj, Anicu Vojvodić i Danicu Petravić. Voditeljica Ankica iskoristila je svoje pravo i u vodstvo predložila i Anu Benković što je ona, Bogu hvala, prihvatila. Skupštini je prisustvovala i s. M. Kristina, provincijalna poglavarica koja nam je uputila prekrasne riječi podrške i potaknula nas na ustrajnost u hodu. Slijedila je sv. misa koju je predslavio p. Milan Lojić, naš duhovnik. Preporučili smo se Gospodinu, stavili u Njegove ruke i molili za sve potrebe onih koje poznajemo. Naši prekrasni mladi su animirali sv. misu. I ne samo sv. misu, sve su nam pripremili u dvorani i poslije sve pospremili. Zaista su prekrasni!

Ujedno bili smo na prekrasnoj duhovnoj obnovi u Slavonskom Brodu. Duhovnu obnovu je predvodio p. Milan Lojić. Započeli smo molitvom u autobusu i u duhovnu obnovu nas je uvela s. M. Lidija. U prekrasnoj dvorani naših sestara imali smo predavanje, klanjanje i mogućnost za sv. ispovijed. Svetu misu smo slavili u župnoj crkvi Duha Svetoga. Potaknuti riječima p. Milana razmišljali smo o rečenici iz Ivanova evanđelja (Iv 20, 19): ,,Isus stade pred njih…” govorio nam je o vjeri, strahu, kako pobijediti strah i prepustiti se Isusu koji je u našoj sredini… Svoj je govor o ovom dijelu iz evanđelja pater nastavio i na povratku u autobusu. Nakon prelijepa zajedništva kod ručka uputili smo se dalje oduševljeni i zahvalni gostoprimstvom sestara i članova ZKL iz Slavonskog Broda koji su nas dočekali i koji su bili s nama. Hvala za ljubav i očekujemo vas u Strmcu! Uputili smo se u svetište Gospe od Brze Pomoći, prošli kroz Vrata milosti i u osobnoj i zajedničkoj pobožnosti i molitvi molili oprost od Gospodina. Povratak u Strmec isplanirali smo preko Pleternice kako bismo, kada smo već u ovom dijelu domovine, posjetili svetište Gospe od Suza. Uz molitveno ozračje u autobusu, pjesmu i razgovor vratili smo se obogaćeni svojim kućama. Na ovom smo putu izmijenili i svoja iskustva s hodočašća u Poljsku, prelijepa hodočašća. Hvala sestrama koje su ga organizirale i tako bile posrednice milosti koje nam je Gospodin darovao u poljskim svetištima i kroz zajedništvo članova zajednica nas karmelskih laika.

Radosni smo jer smo 11. lipnja 2016. ostvarili već dugo vremena prisutnu želju hodočastiti Majci Božjoj Remetskoj. Uputili smo joj svoje korake noseći u srcu molitve i potrebe, potrebe naše zajednice, ali i veliku molitvenu zahvalu za sve karmelićane koji su dolazili u Strmec i prenosili nam istine i bogatstva vjere pomažući nam tako na našem osobnom putu raste u duhovnom životu. Sudjelovali smo na krunici koja se redovito moli u župi i svetoj misi u 18.30 sati koju je predslavio o. Danijel. Zadržali smo se i osobnoj pobožnosti te nas je o. Jure Zečević upoznao sa svetištem, životom karmelićana i studijima koji se održavaju u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa. U opuštenom karmelskom zajedništvu ostali smo kratko u druženju i ostavili za sve karmelićane domaće kolače kao mali znak zahvalnosti. Susret smo obogatili fotografiranjem na kojem nam nedostaje nekoliko osoba koje su ranije otišle, dok su najmlađi hrabro izdržali.

Ankica Jelenc i s. M. Lidija

zkl Strmec 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × four =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *