Vijesti

Uspon (72) Hrv. Leskovac

Uspon (72) Hrv. Leskovac

Uspon (72) Hrv. Leskovac

Iz života Bl. Marije Terezije od Sv. Josipa

NAĆI SEBE TRAŽEĆI BOGA

MOLITVA – IZLAZAK

Moje je povjerenje ostalo čvrsto, a moja nada da ćemo doći do cilja nepokolebljiva jer Bog mi je udijelio toliko milosti koje su također činile lanac i koje su bile duboko usađene u moje pamćenje. Jedan pogled na taj lanac milosti bio je dovoljan da u meni uvijek iznova raspiri hrabrost, povjerenje i revnost, da me potakne da čvrstom rukom nastavim raditi, da razbijem taj lanac poteškoća i da dođem do cilja – do kuće matice i do službenog odobrenja Crkve.

Nakovanj na kojem sam se nadala razbiti lanac bila je molitva! Molila sam svaku slobodnu minutu. Penjući se po svetim stubama molila sam sama za sebe tri devetnice! Ovdje u tišini, o, kako se može razmatrati muka Božanskoga Spasitelja! A kada se čovjek spusti na koljena uz Confessio u crkvi Sv. Petra, duša je uronjena u Boga, u Božansko srce puno neizmjerna milosrđa! Dalje me vodilo moje veliko štovanje Sv. Lovre k njegovim relikvijama. Rano ujutro tamo sam uoči njegova blagdana izmolila devetnicu. Molila sam za pomoć, vapila za svjetlom da iziđem iz ovoga labirinta poteškoća, a ipak, moram to tiho priznati, osobno sam se bojala i bila zabrinuta. Brinula sam se o sljedećem: ako bismo sredile svoje prilike, dakle, imale kuću Maticu, dragi Bog više ne bi imao za mene nijednu patnju! Život bez patnja činio mi se neizdrživim. Sada mi je bilo kao da se njišem na podivljalim valovima, nošena ljubavlju i povjerenjem u Boga.

Kako bih mogla dokazati povjerenje u Boga i ljubav ako se više ne bih nalazila na olujnom moru, na oceanu patnje? Jednoj od najstarijih sestara, M. Gabrieli, morala sam čak obećati da više neću moliti za „patnje“ jer inače „nikada nećemo stići do cilja“.

Nastavlja se

Izvor: Uspon (72) prosinac 2016.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 + twelve =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *