Duhovni kutak

Uspon (87) Hrv. Leskovac

Uspon (87) Hrv. Leskovac

Uspon (87) Hrv. Leskovac

NAĆI SEBE TRAŽEĆI BOGA

Unutarnja sloboda

Mistik je svjestan da se  njegov život i čitav svijet nalaze u rukama Božjim pa se ne boji nikakva poslanja, nikakvih promjena, nikakvih prividnih tragedija. Mistik razmišlja u kategorijama „ beskrajnih horizonata „ a ne gleda samo na sljedeći korak. On je kao dobar vozač automobila koji zna da za sigurnu vožnju mora gledati daleko naprijed, a ne neposredno pred kotače.

I mi moramo nanovo otkriti osnovnu istinu da je ovaj svijet stvoren po Božjoj riječi i da je ta božanska stvaralačka riječ ostala u svijetu. Stoga se ne moramo bojati nikakvih novih izazova, nikakvih teškoća. Dobro je kadkad „ proširiti horizonte „ pa prebrojiti koliko mučenika ima Crkva svake godine, koliko svećeničkih ređenja i redovničkih posvećenja , koliko kršćanski sklopljenih brakova da bismo shvatili da je sila Duha i danas među nama.

Anna Marija se nije bojala ničega. Ne možemo se ne sjetiti sa smiješkom prvih stranica njezine „ Autobiografije“ gdje opisuje koliko je bila stidljiva i skučena djevojčica! Gdje je sada ta djevojčica ? Milost istina , ne uništava, ali silno preobražava narav. Ne možemo se ne sjetiti sa smiješkom plahe mlade djevojke koja se boji  same pomisli na brak. Ne možemo se ne sjetiti sa smiješkom mlade obraćenice koja drhti pred prizorom umiruće žene i koja povraća zbog mrtvačkog vonja u svojoj sobici! Božja ljubav je dovoljno jaka da pretvori i najslabijeg čovjeka  u duhovnog velikana ako je čovjek spreman prihvatiti milost i ljubav.

Izvor: Uspon (87) lipanj 2018.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five × 3 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *