Duhovni kutak

Uspon (90) Hrv. Leskovac

Uspon (90) Hrv. Leskovac

Uspon (90) Hrv. Leskovac

NAĆI SEBE TRAŽEĆI BOGA

Nutarnja sloboda

Mistik je svjestan da se njegov život i čitav svijet nalaze u Božjim rukama pa se ne boji nikakva poslanja, nikakvih promjena, nikakvih prividnih tragedija. Mistik razmišlja u kategorijama “beskrajnih horizonata, a ne gleda samo na sljedeći korak. On je kao dobar vozač automobila koji zna da za sigurnu vožnju mora gledati daleko naprijed, a ne neposredno pred kotače.

I mi moramo nanovo otkriti osnovnu istinu da je ovaj svijet stvoren po Božjoj riječi i da je ta božanska stvaralačka riječ ostala u svijetu. Stoga se ne moramo bojati nikakvih novih izazova, nikakvih teškoća. Dobro je katkad “proširiti horizonte pa prebrojiti koliko mučenika ima Crkva svake godine, koliko svećeničkih ređenja i redovničkih posvećenja, koliko kršćanski sklopljenih i življenih brakova da bismo shvatili da je sila Duha i danas među nama.

Anna Maria se nije bojala ničega. Ne možemo ne sjetiti se sa smiješkom prvih stranica njezine Autobiografije gdje opisuje koliko je bila stidljiva i skučena djevojčica! Gdje je sada ta djevojčica? Milost, istina, ne uništava, ali silno preobražava narav. Ne možemo ne sjetiti se sa smiješkom plahe mlade djevojke koja se boji same pomisli na brak. Ne možemo ne sjetiti se sa smiješkom mlade obraćenice koja drhti pred prizorom umiruće žene i koja povraća zbog mrtvačkoga vonja u svojoj sobici… Ali Božja ljubav je dovoljno jaka da pretvori i najslabijega čovjeka u duhovnoga velikana ako je čovjek spreman prihvatiti milost i ljubav.

Izvor: Uspon (90) studeni 2018.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four + 1 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *