Duhovni kutak

Uspon (100) Hrv. Leskovac

Uspon (100) Hrv. Leskovac

Uspon (100) Hrv. Leskovac

AUTOBIOGRAFIJSKI ZAPISI BL. MARIJE TEREZIJE OD SV. JOSIPA – 3

Čim smo naučili govoriti, naučili smo i moliti. Isprva male dječje molitve, ali s dvije godine moje su mlađe sestre naučile Očenaš pa sam valjda i ja u ranoj dobi naučila tu molitvu.
Ostalo mi je u dragoj uspomeni i da nas je majka svake večeri blagoslivljala. Prije nego što bi pošla na počinak, došla bi u našu spavaću sobu, išla od kreveta do kreveta te nam na čelu napravila znak križa. Često sam spavala ne primijetivši ništa od toga, no kasnije bi bila ponekad budna te sam se veselila tom blagoslovu. Naučila nas je i da ljubimo i štujemo svete anđele. Primjerice, ako nismo pospremile svoje igračke, upozorila bi nas da sve dovedemo u najbolji red „jer noću dolaze dragi anđeli i gledaju je li sve uredno, a tužni su ako kod kojeg djeteta pronađu nered“.
Od najranije bi me mladosti veselilo ako bih druge mogla obradovati. Tako je primjerice u Sandowu živjela stara, slaboumna žena koju su svi izbjegavali. Često bi došla nama po milostinju te me zavoljela. Bilo mi je veoma žao te žene te sam se iz milosrđa igrala s njom, što bi je veoma obradovalao.

Izvor: Uspon (100) studeni 2019.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty − nine =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *