Vijesti

Uspon (97) Hrv. Leskovac

Uspon (97) Hrv. Leskovac

Uspon (97) Hrv. Leskovac

NAĆI SEBE TRAŽEĆI BOGA

NA CILJU

Godina 1938. bila je posljednja godina njezina života. Majka Marija Terezija osjećala je da je sve više napuštaju snage. Jedne noći je pala i udarila se o krevet, stoga se nije više usudila sama hodati strmim stepenicama. Bila je svjesna da se kraj približava i bila je spremna. Znala je govoriti: -Da li ću još ove godine umrijeti, nije mi još posve jasno. Ali ovo je zadnja godina moga života.« Kad ju je sestra bolničarka zamolila da ostane još sa svojim sestrama, ona je odgovorila ovim značajnim riječima: Ah, priuštite mi lijepo nebo! Ja toliko čeznem za njim! Ipak, zahvaljujem dragom Bogu za svaki dan života, osobito za svaku noć! U nebu nećemo smjeti više trpjeti, promislite, što to znači!”

A samu smrt ovako opisuje sestra bolničarka koja je bila uz nju gotovo čitavo vrijeme: Na blagdan Majke Božje Žalosne – bio je to njezin omiljeli blagdan – nije mogla primiti sv. pričest. Sljedećega su dana smjele doći k njoj sve majke i sestre da još jednom vide svoju majku. Ležala je mirno na svojoj slamnjači, a pod glavom joj je bio jastuk od slame (nije se dala nagovoriti da uzme jastuk od perja). U desnoj ruci držala je krunicu, a u lijevoj križ.

Došla je večer 19. rujna. Smirena bol opažala se u pogledu svih sestara. Ja sam, uz male prekide, uvijek nešto predmolila uz dragu Majku. U 2.30 ujutro odjednom se ona promijeni u licu. Disanje je postajalo sve polaganije i jedna se suza spusti iz poluotvorenih očiju. Naša je dobra draga Majka otišla kući – k Ocu! Blaženstvo se odražavalo iz njezinih sada pomlađenih crta lica. Ležeći tako na svom samrtnom krevetu, odjevena u sveto redovničko odijelo, zaogrnuta karmelskim bijelim plaštem, bila je slika neizrecive sreće i duhovnog mira .

Majka Marija Terezija prešla je -skretnicu-: lokomotiva je usporila, lagano, svečano, ulazi u odredište. Počinula je – sjajna lica – u Božanskome Srcu svoga Ljubljenog Isusa.

Izvor: Uspon (97) lipanj 2019.

Kategorija Vijesti
Tagovi , ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

18 + four =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *