Duhovni kutak

Uspon (99) Hrv. Leskovac

Uspon (99) Hrv. Leskovac

Uspon (99) Hrv. Leskovac

AUTOBIOGRAFIJSKI ZAPISI BL. MARIJE TEREZIJE OD SV. JOSIPA – 2

Ja sam pak bila mirno dijete, uronjeno u svoje misli, a imala sam zamijetnu izdržljivost u igri. Posjedovale smo veliku kutiju s drvenim kockicama koja mi je omogućavala da sagradim crkvu i pored nje kuću. To je bila moja najdraža igra.
Nedjeljom i blagdanima uvijek bi išla u crkvu, premda ništa od propovijedi nisam razumjela. No ljubila sam Boga, a Bog me u svome nedokučivome milosrđu i očinskoj ljubavi milostivo pogledao i blagoslivljao.
Koliko se sjećam, bilo mi je pet godina kada sam zadobila veliku milost. Bilo je u snu, ali ne mogu zaboraviti. Vidjela sam kako u dnevnom boravku stoji Božanski Spasitelj, okružen mnoštvom djece. Njegov pogled, njegova ljubav i neopisiva dobrota zapalili u mome srcu oganj božanske ljubavi. Od tada sam još više razmišljala jer je slika dragoga Spasitelja bila živa pred mojim očima te je u meni izazivala želju: da sva djeca uzljube dragoga Spasitelja poput mene. Moja dječja duša nije slutila da je bilo odraslih koji ga nisu ljubili.

Izvor: Uspon (99) listopad 2019.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fifteen + 12 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *